Do prije nekoliko tjedana ne bi bilo govora o tome tko je favorit u srazu Cibone i Zagreba, no u zadnje vrijeme stvari su se promijenile. Cibona je pod ravnanjem reprezentativnog trenera Vrankovića iz utakmice u utakmicu napredovala i pobjedama protiv Splita i Zadra dohvatila četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. Nakon svih muka koje su 'Vukovi' prošli ove sezone izboreno doigravanje čini se kao uspjeh, a što mogu učiniti protiv Cedevite u polufinalu, vidjet ćemo uskoro.

Ove sezone Cibona i Zagreb su se sastali tri puta: Cibona je slavila u prvom susretu u NLB ligi, a Zagreb je dobio iduća dva dvoboja. Četvrti susret mogao bi biti vrlo zanimljiv jer, osim što Cibona igra puno bolje nego na početku Lige za prvaka, Zagreb mora dobiti ovaj susret ako želi zadržati šansu za osvajanje drugog mjesta koje donosi jednu utakmicu više na domaćem parketu u doigravanju. Naime, pobjedom protiv Cedevite Zadar se izjednačio po broju bodova sa Zagrebom, a kako ima bolji međusobni skor, nalazi se u prednosti. U zadnjem, 14. kolu, Zadar gostuje u Splitu i ako tu utakmicu dobiju, osvojit će drugo mjesto i u doigravanju imati prednost domaćeg parketa.

Zagreb se mora nadati pobjedi Splita nad Zadrom i istovremeno treba dobiti utakmicu protiv Cibone da bi završio drugi na tablici. Svi su izgledi da će 'Mravi' u doigravanje ipak s treće pozicije, no nema govora da će Kasun i društvo u ovaj susret ući komotno. Utakmice Zagreba i Cibone uvijek imaju natjecateljski naboj, a tako će biti i ovaj put. Susret zadnjega kola hrvatske košarkaške Lige za prvaka između Cibone i Zagreba pogledajte na kanalu SportKlub.