Navigation Content

Zakon i red: Odjel za žrtve

Zakon i red: Odjel za žrtve

Law & Order: Special Victims Unit

Snažna i emotivna serija donosi intrigantne slučajeve elitnog odjela njujorške policije koji istražuje seksualne zločine

INFO

GlumciChristopher Meloni, Mariska Hargitay, Richard Belzer, Dann Florek, Ice-T , B.D. Wong, Tamara Tunie

Sažetak

Serija prati detektiva Elliota Stablera (Christopher Meloni), iskusnoga veterana u Odjelu za žrtve i detektivku Oliviju Benson (Mariska Hargitay), čija je teška prošlost razlog zbog kojega se pridružila ovom odjelu. Kapetan Donald Cragen (Dann Florek) na čelu je Odjela i svojim čvrstim pristupom složenim slučajevima uspješno vodi tim kroz izazove s kojima se suočavaju svaki dan.

Detektiv John Munch (Richard Belzer), koji je u odjel prešao iz Jedinice za ubojstva u Baltimoreu, u tim donosi svoj zajedljivi humor, teorije urote i ulici prilagođene istražiteljske vještine. Njegov partner, detektiv Odafin „Fin“ Tutuola (Ice-T) dodaje svoj jedinstveni smisao za humor i istražiteljsko iskustvo, što ga čini sjajnim partnerom Munchu. Tu su i forenzički psihijatar George Huang (B. D. Wong), čiji uvid u umove optuženika često pruža značajne informacije koje vode do rješenja slučaja, i dr. Melinda Warner (Tamara Tunie), koja svojim vještinama otkriva forenzičke dokaze. Timu se pridružila i nova pomoćnica okružnoga tužioca Kim Grayleck (Michaela McManus).

Od samog početka emitiranja serija je svake sezone bila nominirana i osvajala je niz uglednih nagrada, među kojima: Emmy, Zlatni globus, Edgar Allan Poe, Image, Prism, Satellite i People’s Choice Award, strukovne nagrade: Motion Pictures Sound Editors, Screen Actors Guild, Writers Guild of America i niz drugih.

Meloni, jedan od najpriznatijih i najsvestranijih glumaca današnjice, koji glumi u izazovnim i raznovrsnim ulogama na televiziji i filmu (serija 'Oz'), za ulogu u seriji 'Zakon i red: Odjel za žrtve' 2006. godine bio je nominiran za Emmy u kategoriji za najboljega glumca u dramskoj seriji.

Mariska Hargitay od 2004. do 2010. imala je sedam uzastopnih nominacija za najbolju žensku ulogu za nagradu Emmy, a osvojila ju je 2005. Za ulogu detektivke Benson 2006. osvojila je i Zlatni globus, a još je jednom nominirana 2009. Imala je i nekoliko nominacija za nagradu udruge filmskih i TV glumaca SAG (Screen Actors Guild) u kategoriji najbolje glumice u dramskoj seriji, uz još brojne nominacije i priznanja (Gracie Allen, People’s Choice, Prism, Satellite...)

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...