Navigation Content

Projekt Sebastiana Jungera: Restrepo

Projekt Sebastiana Jungera: Restrepo

Sebastian Junger Project: Restrepo

Godina dana u vodu u najsmrtonosnijoj dolini u Afganistanu

INFO

Sažetak

Dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu „Sundance“ 2010. „Restrepo“ prati razvoj voda američkih vojnika u afganistanskoj dolini Korengal.

Film prati udaljenu vojničku ispostavu Restrepo u kojoj petnaest vojnika proživljava rat. Ispostava je nazvana prema jednom od liječnika voda koji je poginuo u sukobu. Ovaj je film u potpunosti eksperimentalan: kamere ne napuštaju dolinu, nema intervjua s generalima i diplomatima. Jedini cilj filma bio je dočarati život vojnika u 94 minute. Ovo je rat, točka. Vama su prepušteni svi zaključci.

Nagrađivani novinar i fotograf Tim Hetherington i novinar/pisac Sebastian Junger htjeli su "snimiti iskustvo bitke, dosade i straha iz perspektive samih vojnika. Njihovi životi bili su i naši životi: nismo upoznali njihove obitelji, nismo intervjuirali Afganistance, nismo istraživali geopolitičku situaciju. Vojnici žive, bore se i umiru u udaljenim ispostavama po Afganistanu u uvjetima koje malo Amerikanaca u svojim domovima može zamisliti. Važno je shvatiti njihova iskustva, neovisno o nečijim političkim uvjerenjima. Uvjerenja nas mogu udaljiti od stvarnosti, a ovo je upravo to, stvarnost."
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...