Ovoga četvrtka vozi se peta etapa poznate biciklističke utrke Giro d'Italia. Utrka počinje u Piombinu na obali Ligurskog mora, a završava u Orvietu koji se nalazi u brdsko-planinskom području Umbrije. Ova etapa utrke spada među planinske etape srednje kategorije i sastoji se od niza prijevoja i uspona, a najviša točka staze iznosi 930 metara nadmorske visine.

Etapa je duga oko 200 kilometara i stručnjaci kažu da je ovaj 'mini tour' po Toskani kao stvoren za snažnije bicikliste koji bi mogli steći prednost, posebno u zadnjem dijelu etape, prilikom uspona u Orvieto.

Prošle godine je bicikliste tijekom vožnje ove etape pratila teška kiša koja je uvjete na cesti činila vrlo teškima za natjecatelje i naravno vrlo zanimljivima za gledatelje... I ove sezone je izgledna kiša iako je ova etapa teška i bez vremenskih nepogoda.

Od razine mora do planina Lombardije, cijeli dan uspona i silazaka čini ovu etapu vrlo zanimljivom, a jedan legendarni Italo Zilioli kaže da je Garzelli zbog svoje snažne tjelesne građe u blagoj prednosti pred ostalima... Tko će nositi žutu majicu nakon ove etape legendarne utrke Giro d' Italia, pogledajte na kanalu Eurosport 2.