Nakon dvanaest odigranih kola vodeći sastav argentinske Clausure je Velez iz Liniersa, predgrađa Buenos Airesa. Odlična pozicija Veleza nije iznenađenje jer su u prvom dijelu argentinskog prvenstva, Aperturi, zauzeli drugo mjesto iza Estudiantesa. Da u nastavku prvenstva Velez igra još bolje, potvrđuje i činjenica da su u prošlom kolu sa 4-0 svladali upravo rivala Estudiantesa i to na njegovom terenu.

Pogrešna je projekcija da sve južnoameričke zemlje igraju lepršav, taktički neopterećen i isključivo ofanzivan nogomet. Ako bi se ta ocjena i mogla pripisati Brazilcima, Argentincima se sigurno ne može. Najbolji primjer za opovrgavanje te teze je upravo Velez koji je u devetnaest kola Aperture primio samo devet golova, a vrlo su rijetki sastavi koji u prosjeku daju više od dva gola po utakmici.

Banfield je Aperturu završio na petnaestome mjestu, a u nastavku (Clausuri) je nešto bolji, trenutno osmi. Igraju u promjenjivoj formi; u prošlom su kolu u golijadi protiv Quilmesa poraženi s 3-4, a prethodna dva kola su slavili. Velez igra odlično i gazi sve pred sobom, kako u prvenstvu tako i u Copa Libertadores gdje su u osmini finala izbacili favorizirani LDU Quito. Za Velez igraju gotovo isključivo Argentinci, a među rijetkim strancima je poznati meksički internacionalac Guillermo Franco te Urugvajac Silva.

Velez je favorit ovog susreta i s obzirom na kvalitetu sastava, a još više s obzirom na trenutnu formu, no Banfield u pravilu dobro igra kad je u ulozi autsajdera... Kako će završiti ovaj susret u nepredvidljivom argentinskom prvenstvu, pogledajte na kanalu SportKlub.