Nekoliko kola prije kraja rukometne Bundeslige na rasporedu je još jedan jaki susret, sastaju se Fuchse Berlin i Goppingen. Berlinske 'Lisice' su trenutno na četvrtom mjestu s tri boda više od Goppingena i ako ne izgube u ovom susretu, sljedeće sezone igrat će u elitnom europskom rukometnom natjecanju, Ligi prvaka.

Goppingen je vrlo solidan ove sezone: osim što drže visoko peto mjesto Bundeslige, plasirali su se u finale EHF kupa gdje će snage odmjeriti s poznanikom iz Bundeslige, Grosswallstadtom. Tri boda zaostatka do četvrtih 'Lisica' se ne čine nedostižnima, no kako je do kraja sezone ostalo četiri kola i kako Goppingen ima odigranu utakmicu više, čini se da će rukometna Liga prvaka za njih ipak ostati san. Goppingen će ove sezone morati biti zadovoljan finalom EHF kupa, a ako ga osvoje, bit će to jedan od najvećih uspjeha ovoga kluba.

Berlinske 'Lisice' igraju vrlo dobar rukomet ove sezone, a četvrto mjesto na tablici i plasman u rukometnu LP za njih je veliki iskorak i zbog činjenice da su proteklih nekoliko sezona obično završavali u sredini tablice, daleko od zone koja vodi u europska natjecanja. Za vrlo dobru sezonu 'Lisica' zaslužna su i naša dva reprezentativca, Špoljarić i Ninčević, koji rukometni kruh zarađuju u Berlinu.

Kako će završiti derbi rukometne Bundeslige i hoće li se 'Lisice' nakon ovog susreta moći početi pripremati za LP, pogledajte na kanalu Sport 1.