Sezona teniskih turnira na zemljanoj podlozi je u punom jeku. Nakon Monte Carla, Estorila, Barcelone i Madrida, ATP 'cirkus' seli se u Rim gdje se tradicionalno početkom svibnja igra Internazionali BNL d'Italia ili po naški, ATP Rim. Za sada, Rafael Nadal je nedodirljiv i čini se da mu nitko osim Đokovića ne može uzeti ni set. Toliku dominaciju na zemljanim terenima teniska javnost još nije upoznala, a hoće li Nadal svoju seriju nastaviti i u Rimu, saznat ćemo uskoro.

Italia Open je turnir serije Masters 1000 i igra se za nagradni fond od 2,227 milijuna eura, a pobjednik osim pozamašne svote osvaja i tisuću bodova. Titulu brani Rafa Nadal koji je turnir od 2005. osvojio pet puta, a 2008. godine turnir je osvojio Novak Đoković. Osim Nadala i Đokovića, u Rimu ćemo imati priliku gledati i Federera, Soderlinga, Ferrera, Murraya te većinu ostalih top 20 igrača sa ATP liste. U glavnom dijelu turnira sudjeluje 64 igrača, a prvih osam nositelja uključuje se u drugom kolu.

U ponedjeljak, 9. svibnja na rasporedu su susreti prvoga kola, a hoće li se već na početku turnira dogoditi neko iznenađenje, pogledajte na kanalu SportKlub.