Wolverhampton i West Bromwich Albion su klubovi sa šireg područja grada Birminghama i, prema tome, dugogodišnji rivali. Dosta slična sudbina ih je pratila zadnjih desetak sezona: uvijek pri vrhu Championshipa i uvijek pri dnu Premiershipa, no od ove sezone stvari bi se mogle promijeniti. Naime, uprava WBA povukla je jedan vrhunski potez, za glavnog menadžera kluba doveli su iskusnog Roya Hodgsona.

Hodgson je preuzeo WBA polovinom veljače kad se klub nalazio u opasnoj zoni i prijetila mu je relegacija, te od tada u devet utakmica osvojio petnaest bodova, izgubivši samo susret protiv Chelsea. Sada, tri kola prije kraja sezone, WBA se nalazi u sredini tablice i teoretski je osigurao ostanak u društvu najboljih. Čini se da je stari lisac Hodgson s West Bromom krenuo putem uspjeha kao prije par godina kad je vodio maleni Fulham i doveo ga do finala Eurolige...

Wolverhampton, kao i inače u Premiershipu, živi stresno i na rubu ispadanja, a na taj scenarij su se fanovi Wolvsa već naviknuli. Trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu na tablici, a sigurna zona bježi im jedan bod. Do kraja sezone 'Vukovi' još imaju igrati sa Sunderlandom i u zadnjem kolu s Blackburnom, a kako su im to glavni konkurenti za ostanak u ligi, pobjedama u tim susretima bi se ipak izvukli i sačuvali prvoligaški status. Iako je WBA osigurao opstanak, nema šanse da u ovom susretu Wolverhampton dobije popust. WBA i Wolves su veliki rivali još iz vremena kad je engleski nogomet bio mlad i njihovi susreti su uvijek naelektrizirani, puni tenzija i natjecateljskog naboja. Wolvsima treba pobjeda za ostanak u ligi, no WBA je trenutno u boljoj formi i neće se predati lako. Ovaj mali derbi Birminghamskog okruga pogledajte na kanalu SportKlub.