Čini se da je Tottenham ove sezone prerano dohvatio vrhunac forme. Nakon sjajne partije koju su pružili polovinom veljače u osmini finala Lige prvaka protiv Milana na San Siru (pobjeda od 1-0), u jedanaest narednih susreta u svim natjecanjima Spursi su dobili samo jedan. Često se zna dogoditi da momčadi koje se po prvi put plasiraju u LP, jednostavno izgore u europskim utakmicama i potom podbace u prvenstvu, a ta je sudbina ove sezone dohvatila 'Pijetlove'. Iako Tottenham ima dugačku klupu i niz vrhunskih igrača, nešto je pošlo po krivu početkom proljeća, a od krivnje ne treba amnestirati ni Redknappa, posebno zbog njegove tvrdoglavosti po pitanju Nike Kranjčara.

Serijom slabih rezultata Spursi su ne samo izgubili bitku za četvrto mjesto i poziciju koja vodi u LP naredne sezone, nego ih je na tablici pretekao i Liverpool. Kako se ove sezone može dogoditi da samo peto mjesto na tablici vodi u Euroligu, 'Pijetlovi' bi mogli ostati i bez utješne nagrade. Trenutno su Redsi i Spursi izjednačeni po broju bodova, a kako Tottenham ima jednu odigranu utakmicu manje, Euroliga još nije izgubljena za Redknappov sastav.

U 36. kolu Tottenham dočekuje Blackpool, sastav koji se bori za opstanak i koji je zadnju pobjedu upisao prije osam kola upravo protiv Spursa. Kolika je razlika u kvaliteti ne treba posebno naglašavati, no činjenica da se Blackpool bori za opstanak, a Tottenham za peto mjesto, garantira dobru i neizvjesnu utakmicu motiviranih protivnika. Ako Tottenham ne pobijedi u ovom susretu, gubi peto mjesto i na jako loš način zatvara sezonu koja se do jučer činila vrlo dobrom. Ako, pak, Blackpool izgubi u ovom susretu, postaje jedan od glavnih kandidata za ispadanje jer u posljednjem kolu gostuju na Old Traffordu. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub+.