Tri kola prije kraja sezone West Ham se nalazi na posljednjem, dvadesetome mjestu na tablici Premeirshipa i na prvi pogled čini se da im nema spasa i da na koncu sezone napuštaju elitni razred engleskog nogometa. No, samo na prvi pogled. Naime, Hamersi imaju povoljniji raspored u preostala tri kola od svih ostalih konkurenata za ostanak u ligi. Nakon domaćeg susreta s Blackburnom idu u goste Wiganu, a u zadnjem kolu dočekuju Sunderland. U slučaju sve tri pobjede, West Ham sigurno ostaje u ligi zbog činjenice da su mu upravo preostali suparnici glavni konkurenti za ostanak.

Teoretski plan za spas Hamersa izgleda dobro, no njihova trenutačna forma ne ulijeva povjerenje. West Ham je izgubio zadnjih pet susreta i to u situaciji kad im je doslovno svaki bod važan za ostanak. Valja reći da su u tom periodu imali težak raspored i da se u susretima s Man Unitedom, Man Cityjem i Chelsea nisu niti mogli nadati bodovima, no domaći poraz od Aston Ville i gostujući od Boltona, morali su izbjeći. Susret s Blackburnom Hamersi moraju dobiti pod svaku cijenu jer sve osim pobjede ostavlja ih na dnu tablice.

Blackburn je u posljednjem kolu, nakon serije od deset utakmica bez pobjede, uspio upisati tri boda, s 1-0 svladali su Bolton. Tom pobjedom klub našeg Nikole Kalinića odmaknuo se na tri boda od zone ispadanja, no daleko od toga da su osigurali opstanak. Ako izgube na gostovanju kod West Hama naći će se u teškoj situaciji jer u narednom kolu dočekuju United i u tom susretu će teško do bodova, a u posljednjem kolu gostuju kod Wolverhamptona. Sva je prilika da do zadnjega kola i posljednjeg sučeva zvižduka ove sezone, ni Blackburn ni West Ham neće biti sigurni u ostanak u ligi. Kako će se razvijati borba za ostanak u Premiershipu, pogledajte na kanalu SportKlub+.