Navigation Content

Afrički dnevnik - hakuna matata

Afrički dnevnik - hakuna matata

Otkrivamo magiju istočne Afrike, kontinenta prepunog ljudskosti i životne radosti

INFO

Sažetak

Putopisni serijal ‘Afrički dnevnik - hakuna matata’ donosi magiju istočne Afrike, kontinenta prepunog ljudskosti i životne radosti. Otkrit ćemo predosti i mane života ovog dijela svijeta. Putokaz je okrenut preko Ekvatora, na predivne lokacija nacionalnih parkova Tsavo, Amboseli, Masai Mara. Najbolje čuvanu tajnu na sjeveru kenijske obale, arhipelag Lamu, po prvi put otkrit ćemo gledateljima kroz ovaj serijal. Jer, iako smo na različitim stranama svijeta, imamo mnogo zajedničkih običaja, stvari koje nas povezuju, a da to nismo ni znali.

Zanzibar nije mjesto iz šale, već nešto puno više. Otok mirisa, boja, povijesti, kulture i neopisive ležernosti i opuštenosti. Otkrili smo što skrivaju impozantne Jozani šume i tko je najveći izvoznik začina klinčića, šafrana, vanilije.... Gdje je uistinu živio Freddy Mercury, veliki ponos Zanzibaraca? Znaju li Zanzibarci gdje je i što je Hrvatska?

Kenija je najpoznatije safari odredište svijeta, dok bogati životinjski svijet, nepregledne savane, vulkanski krajolik svakog putnika ostavlja bez daha. Doživjeli smo najuzbudljiviju avanturu Afrike i saznali tko su bili ‘man eaters’, oni koji jedu ljude.

Svaki novi susret s najpoznatijim plemenom - Masai jača poštovanje i divljenje. A najpoznatija snježna planina Kilimanjaro pokazala je svoje najljepše lice. Koje su prednosti i mane života u Africi? Istražili smo zdravstveni sustav u državnoj bolnici i odjelu za AIDS.

Kenija ima izuzetno visoku razinu osjetljivosti i brige za hendikepirane osobe koje na vrlo kreativan način integriraju u svakodnevni život.

Čega se trebamo plašiti i do koje granice se možemo bez straha prepustiti afričkom tradicionalnom načinu života?

Otkrivamo južnu obalu Mombase - Diani Beach, jednu od najljepših plaža svijeta, kao i bogatstvo koraljnog podmorja. A vrhunac smo doživjeli kroz bliski susret s najvećom ribom oceana ,kitopsinom u višednevnoj misiji s East African Whaleshark Trustom.

I nakon kratkog vremena u svijetu gdje vas životni i egzistencijalni problemi dočekuju na svakom koraku, zahvaljujući optimizmu i vedrini stanovnika istočne Afrike, doista povjerujete da ste u svijetu gdje nema problema ili na njihovom swahili jeziku: hakuna matata.   

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...