Drugi polufinalni par završnog turnira košarkaške Eurolige čine Maccabi iz Tel Aviva i Real iz Madrida. Real je u četvrtfinalu, na putu do Final Foura, nakon pet utakmica bio bolji od Valencije, a Maccabi je s 3-1 bio bolji od Tau Ceramice. I Izraelci i Španjolci imaju svoje adute u ovom susretu, no za očekivati je da će Real biti motiviraniji jer ipak se Final Four igra u Barceloni i ništa im ne bi bilo slađe nego na terenu najvećeg rivala proslaviti uspjeh.

Nevjerojatno zvuči činjenica da Real iz Madrida nije igrao završni košarkaški turnir Eurolige već petnaest godina, pa bi ovogodišnji uspjeh za kraljevski klub mogao značiti prekretnicu. Dobra je to vijest za našeg reprezentativnog centra Antu Tomića koji u Madridu igra sve bolje i standardni je član prve petorke. U četvrtfinalnim susretima protiv Valencije odigrao je odlično i kako vrijeme prolazi sve je izglednije da je hrvatska košarka napokon dobila centar svjetske kvalitete.

Teško je prognozirati koja momčad ima više izgleda za prolazak u finale. I Real i Maccabi su ove sezone pokazali dva lica: neke utakmice su igrali prosječno i neočekivano gubili, a neke su odigrali vrhunski. Maccabi je iskusnija momčad, što je u ovakvim utakmicama vrlo važno, no Real u zadnje vrijeme igra u sve boljoj formi. Ako Tomić i Mirotić budu raspoloženi, Real bi mogao ostvariti prevagu na centarskoj poziciji, pa ukoliko budu dominirali u skok igri i 'zatvore reket', bit će blizu uspjehu...

Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.