Došlo je vrijeme za završne obračune u košarkaškoj Euroligi ove sezone, došlo je vrijeme za Final Four. Ove godine završni turnir igra se u Barceloni i košarkaški sladokusci žale što na njemu neće biti po mnogima trenutno najbolje košarkaške momčadi, Barcelone, no u četvrtfinalnim susretima Panathinaikos je bio bolji od Katalonaca i zasluženo prošao dalje. Nakon izbacivanja Barce, grčki sastav je preuzeo ulogu favorita za osvajanje Eurolige, a ako odigraju kao u četvrtfinalu, neće im se nitko moći suprotstaviti.

Dva najvažnija čovjeka Panathinaikosa su sjajni Dimitris Diamantidis i trener Željko Obradović. O Diamantidisu je već sve rečeno, a njegove liderske sposobnosti su od ključnog značenja za grčki sastav. Iskusni lisac Obradović je odlično izbalansirao Panathinaikos, a igru u fazi obrane doveli su do vrhunca i ukoliko u završni turnir uđu u pravoj formi, teško da će im itko zabiti više od sedamdeset koševa...

Obradović je postao trener Panathinaikosa 1999. godine i od tada je postigao zaista nevjerojatne uspjehe; pod njegovim ravnanjem 'Zeleni' su osvojili deset grčkih prvenstava, šest grčkih kupova i četiri naslova prvaka Europe, što je učinak bez premca. Za ulazak u još jedno finale Eurolige Grci moraju u polufinalu pobijediti talijanskog Montepaschia iz Siene.

Momčad iz Siene je za ulazak u polufinale nadigrala najvećeg rivala Panathinaikosa, Olympiakos, i ta činjenica upozorava Obradovićevu momčad na veliki oprez. U grčkom prvenstvu ove sezone Olympiakos je dva puta bio bolji od Panathinaikosa, a od Siene su ispali relativno lako, bilo je 3-1 u utakmicama za Talijane. Ima li Siena neku dobitnu formulu protiv Grka i može li za ulazak u finale baciti na koljena i drugoga grčkog 'Titana', pogledajte na kanalu SportKlub.