U petom kolu skupine E azijske Lige prvaka sastaju se australski Melbourn Victory i japanska Gamba Osaka. Oba sastava su prošle sezone bili doprvaci svoje zemlje, a Melbourne je u finalnom susretu poražen tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Australsko prvenstvo još nije počelo, a u japanskoj ligi su bila odigrana tri kola, no nastupio je prekid iz svima znanih razloga. Nakon nešto više od mjesec dana pauze nastavljeno je natjecanje u japanskoj J-League, no pitanje je u kakvom se stanju nalaze japanski igrači. Možemo im samo poručiti: izdržite, i hrabro Japanci!

Nakon četiri odigrana kola, Melbourn je sa četiri osvojena boda zadnji u skupini, no još nije izgubio šanse za proboj u drugi krug natjecanja. Ukoliko pobijedi Gambu i revanšira se za visoki poraz iz prvog susreta (1-5), vratit će se u konkurenciju i u zadnjem kolu riješavati svoju sudbinu u AFC-u ove sezone. Za sastav iz Melbourna igraju mahom Australci uz tri Kostarikanca i jednoga Škota i Tajlanđana. Najpoznatiji igrač australskog sastava je Kevin Muscat, vrlo solidan obrambeni igrač koji je svojevremeno nastupao za Wolverhampton i Glasgow Rangerse. Kako je Melbourn Victory osnovan prije osam godina, nema nekih velikih međunarodnih uspjeha pa je činjenica da se već drugu sezonu natječu u AFC-u svakako za pohvaliti.

Gamba Osaka je već dugo jedan od najboljih japanskih klubova i redovito se natječe u azijskoj inačici Lige prvaka. Prije tri sezone uspjeli su i osvojiti AFC pobijedivši u finalu rivale iz J-League Urawa Redse. Kad bi situacija u Japanu bila uobičajena i bez nuklearnih prijetnji, Gamba Osaka bi bila veliki favorit ovog susreta i bilo bi za očekivati da pobjedom osigura prolazak u drugi krug, no ovako, teško je išta prognozirati. Zbog vremenske razlike ovaj susret se igra u ranom terminu, a možete ga pogledati na kanalu Eurosport 2.