U škotskoj Premier ligi nastavlja se mrtva utrka između Glasgow Rangersa i Celtica. Trenutno vodeći Rangresi imaju bod više, no ukoliko Celtic u zaostalom susretu svlada Inverness, vratit će se na vrh tablice. U ovoj fazi sezone ni Celtic ni Rangers ne mogu si dopustiti poraz u međusobnim susretima i te utakmice igraju vrlo oprezno i na nulu. Tako je bilo i u zadnjem Old Firmu: devedeset minuta trke, duela, zalaganja i malo pravog nogometa. Zbog takve taktike za obje momčadi najvažnije je ne gubiti tzv. male utakmice kakva je ova Celticova protiv Invernessa.

Inverness je škotski klub srednje katergorije iz najsjevernijega grada cijele Velike Britanije, pa tako i Škotske. Ove sezone su se sa Celticom susreli već četiri puta, a krajem studenog su uspjeli ostati neporaženi, bilo je 2-2 i to na Celtic Parku. U zadnjem susretu koji su na svom terenu odigrali protiv Celtica (u škotskom kupu) čak su i vodili cijelo jedno poluvrijeme zgoditkom Adama Rooneya, no do kraja je Celtic ipak uspio preokrenuti rezultat. Sve to govori da Inverness nije naivna momčad i da ju Celtic mora shvatiti maksimalno ozbiljno jer u slučaju kiksa, Rangers bi ostao na vrhu.

U finišu sezone Celtic igra vrlo dobro i u ovoj utakmici je veliki favorit, ali valja reći da je i Inverness u zadnje vrijeme solidan i da se nalaze u pozitivnoj seriji. U škotskom prvenstvu naslov se osvaja ili gubi u malim utakmicama, pa onaj (Celtic ili Rangers) tko ispusti manje bodova u suretima s klubovima niže kategorije obično osvaja prvenstvo. Susret s Invernessom je važan za Celtic jer se pobjedom vraćaju na vrh tablice gdje planiraju ostati do kraja sezone... Gostovanje Celtica na sjeveru Škotske možete pratiti na kanalu SportKlub+.