Gotovo je nemoguće ispričati priču o pontifikatu jednog od najomiljenijih crkvenih poglavara u povijesti. Nije postojalo područje od doktrinarnog i pastoralnog, pa sve do političkog u kojemu papa Ivan Pavao II. nije sudjelovao i o kojem nije iznio svoje mišljenje.

Pomoću mnogih originalnih videosnimki, koje su pažljivo skupljane nekoliko godina, dokumentarni serijal 'Papa Ivan Pavao II. – čovjek koji je promijenio svijet' odvest će nas na prekrasno duhovno putovanje koje počinje 1978. godine njegovim prvim predstavljanjem javnosti kao Petrovog nasljednika, i vjerno nam dočarati kako su Poljaka Karola Wojtylu u kratko vrijeme uspjeli zavoljeti milijuni kršćana.

Nakon njegove smrti, u travnju 2005. godine, tvorci ovog projekta, talijanska nacionalna televizija RAI i vatikanska televizija CTV, odlučili su snimiti najopsežniju biografiju o jednom papi. Unutar više od dvije godine, kroz ruke producenata i redatelja prošlo je preko pet tisuća arhiviranih video materijala na kojima je bilo snimljeno na tisuće sati izravnih prijenosa s Trga Sv. Petra u Rimu, ali i iz raznih papinskih posjeta brojnim državama i brojnih komentara svjetskih dužnosnika i javnih osoba.

Kako je vatikanski glasnogovornik Joaquin Navarro-Valls rekao, ovakvo opsežno istraživanje o poljskom Papi stvoreno je iz dva razloga – zbog vitalnosti suvremenih medija i samog Pape koji je bio mlad i koji je došao iz drugačijeg dijela svijeta, a zbog čega je odmah privukao veliki interes javnosti. S obzirom da će prvog dana u mjesecu svibnju sadašnji papa Benedikt XVI. održati obred beatifikacije Ivana Pavla II, ovaj interesantni dokumentarni serijal vratit će nas u ne tako daleku prošlost i podsjetiti nas na čovjeka čija ljubav prema svim ljudima nije blijedjela do zadnjeg dana njegova života.