Početak svibnja rezerviran je za teniski turnir Masters 1000 serije u Madridu. Ovaj turnir se, nakon Rolland Garrosa, smatra najjačim i najprestižnijim turnirom na zemljanoj podlozi, pa ga redovito pohodi svjetska teniska elita. I ove sezone svi najbolji svjetski tenisači ukrstit će rekete u Madridu; šesnaest nositelja turnira su prvih šesnaest igrača sa ATP ljestvice.

Rafael Nadal ne posustaje i dalje izrazito dominira svjetskim tenisom, a povremeno izgleda zaista nepobjedivo. Đoković mu je blizu, Federer još uvijek nije za staro željezo, no protiv Nadala na zemljanoj podlozi nemaju puno šanse. Nakon što je protutnjao Monte Carlom izgubivši samo jedan set u turniru od Murreya, u Barceloni je bio još bolji i turnir je osvojio bez izgubljenog seta.

Madrid Masters se igra za nagradni fond od 2,8 milijuna eura, od čega pobjedniku pripada 611 tisuća, a uz to osvaja i tisuću bodova. Nadal brani prošlogodišnju titulu, a što protiv Španjolca mogu učiniti Federer i Đoković, saznat ćemo uskoro. Drugoga svibnja na rasporedu su susreti prvoga kola, a hoće li se već u startu dogoditi koje iznenađenje, provjerite na kanalu SportKlub.