Duga i iscrpljujuća sezona u drugom razredu engleskog nogometa, Championshipu, bliži se kraju, a od ukupno 46 kola ostalo je za odigrati samo dva. Prvi na tablici su Queens Park Rangers koji imaju šest bodova prednosti i vjerojatno će u sljedećem kolu i teoretski potvrditi ulazak u Premiership, a drugi je Norwich koji ima samo bod prednosti ispred trećeg Cardiffa. Prva dva mjesta donose direktnu promociju, a sastavi koji sezonu završe od trećeg do šestog mjesta na tablici, igraju neizvjesne dodatne kvalifikacije. Doigravanje za Premiership je 'čista lutrija' u kojoj često ne pobijedi najkvalitetniji sastav, nego sretniji ili u boljoj formi pa je Norwichu u interesu izbjeći taj scenarij.

Norwich do kraja sezone ima za odraditi gostovanje 'na jugu' kod Portsmoutha i domaći susret protiv Coventryja, pa ukoliko pobijede u oba susreta, sigurno su drugi. Na gostovanju kod 'Mornara' Norwich ide na pobjedu, a u kakvoj formi Portsmouth igra u posljednje vrijeme, to im ne bi trebao biti pretežak zadatak. Portsmouth se nalazi u sredini tablice i već neko vrijeme ne može bitno napredovati, a ni nazadovati pa se ta situacija odrazila na motivaciju igrača, a posljedično i na igru. Portsmouth je zadnji put pobijedio polovinom ožujka, a od tada su u šest utakmica odigrali tri remija, upisali tri poraza te zabili samo dva zgoditka. Po svemu sudeći, njihova slaba serija nastavit će se i u ovoj utakmici jer Norwich je u zadnjih nekoliko kola 'stisnuo gas' i suparnicima u tri utakmice isporučio deset golova.

Norwich je zadnji put igrao u elitnom razredu engleskog nogometa 2005. godine i čini se da se nakon šest godina vraćaju na veliku pozornicu. Preostala su im još dva koraka do ispunjenja cilja, a prvi će napraviti ukoliko u 45. kolu pobijede indisponirani Portsmouth. Hoće li u tome i uspjeti, pogledajte na kanalu SportKlub.