Negdje oko Nove godine, na polovini sezone, West Bromwich se nalazio u zoni ispadanja i činilo se da se ponavlja njihov već klasični scenarij u kojemu momčad iz predgrađa Birminghama jedne godine uđe u Premiership, a već naredne se vraća u Championship. Od početka prosinca do početka veljače, WBA je osvojio samo četiri boda i uprava kluba se zahvalila dotadašnjem menadžeru Talijanu Di Matteu te dovela iskusnog Roya Hodgsona i pogodila. Otkad je Hodgson preuzeo WBA, u osam utakmica izgubili su samo jednom (Chelsea) te upisali tri pobjede i četiri remija. Među ostalim klubovim koje su pobijedili bio je i Liverpool koji je nedugo prije otpustio Hodgsona, po svemu sudeći, prerano.

WBA se trenutno nalazi u sredini tablice, a ostanak u prvoligaškom društvu mogli bi i teoretski potvrditi već nakon 35. kola kad im u goste dolazi jedan od najvećih rivala, Aston Villa. Rivalstvo Ville i Albiona seže još iz vremena kad je Premiership bio mlad (19. st.), a zasniva se na činjenici da su i Aston Villa i West Bromwich klubovi sa šireg područja Birminghama. U ovom trenutku Albion je u vrlo dobroj formi i čini se da im Villa dolazi u goste u idealno vrijeme: WBA nije uspio pobijediti Aston Villu zadnjih desetak godina, a ako sad u tome uspiju, ne samo da će i teoretski osigurati prvoligaški status, nego će i preskočiti Villu na tablici i ostaviti je u nesigurnim vodama na samo nekoliko bodova do zone ispadanja.

Aston Villa igra još jednu sezonu za zaborav i, da se u zadnjih par kola nisu uozbiljili te u četiri utakmice uzeli osam bodova, nalazili bi se u zoni ispadanja. Villu je spasio novopridošli Darren Bent koji im je svojim golovima donio važne bodove za opstanak, a koliko se on usrećio prelaskom u Aston Villu, pokazat će vrijeme. Villin menadžer Gerard Houillier ima zdravstvenih problema i do kraja sezone klub će voditi njegov zamjenik Gary McAllister. Hoće li WBA nakon desetljeća uspjeti svladati Aston Villu i time osigurati prvoligaški status, pogledajte na kanalu SportKlub+.