Zadnjeg tjedna u travnju na otvorenim zemljanim terenima igra se teniski turnir u Munchenu. Prvi nositelj je prošlogodišnji pobjednik Mikhail Youzhny, drugi nositelj je Wawrinka, a treći je prošlogodišnji finalist, naš Marin Čilić. Prošle sezone je Youzhny uspio slomiti Čilića u tri seta, a kako će se turnir rasplesti ove sezone, saznat ćemo uskoro.

U turniru je i naš Ivan Dodig, senzacionalni polufinalist netom završenog turnira u Barceloni. Dodig je na putu do polufinala izbacio Millota, Soderlinga, Raonica i Lopeza, da bi u polufinalu nakon pristojne borbe ispao od još uvijek nepobjedivog Nadala. Tim sjajnim rezultatom Dodig se probio na 44. mjesto ATP liste, a je li taj uspjeh bio samo bljesak ili će Dodig nastaviti igrati na visokom nivou, pokazat će i nastup na ovom turniru. Marin Čilić u prvom kolu igra protiv Talijana Bolellia, a Dodig protiv Nijemca Petzschnera.

Ukoliko kiša ne bude promijenila raspored, u četvrtak su planirani mečevi drugoga kola, koje možete pratiti na kanalu Sport 1.