Treće po redu izdanje CONCACAF Lige prvaka stiglo je do ovosezonskog završetka, odnosno do uzvratne finalne utakmice između američkog Salt Lakea i meksičkog Monterreya. U prvom susretu na Monterreyevom stadionu Tecnologico završilo je nerješeno, s 2-2, a kako se uzima u obzir pravilo da postignuti gol u gostima vrijedi dvostruko, Amerikanci su u prednosti.

U CONCACAF nogometnoj Ligi prvaka natječu se 24 kluba i to devet klubova iz Sjeverne Amerike, dvanaest klubova iz Srednje Amerike i tri kluba iz karipskih otočnih država. Nakon uvodnih kvalifikacijskih susreta, najboljih šesnaest biva podijeljeno u četiri skupine, a nakon grupne faze ide se u doigravanje sve do finala. Pobjednik CONCACAF Lige prvaka dobiva pravo nastupa na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu. Kao i u prva dva izdanja ovog natjecanja, i ove sezone su dominirali meksički i američki klubovi, a iako se i u Hondurasu, Gvatemali i Kostariki igra vrlo solidan nogomet, još uvijek nisu na nivou najboljih klubova meksičke i američke MLS lige.

Salt Lake je odlično počeo novu sezonu američke nogometne MLS lige i u prva četiri susreta upisao je četiri pobjede, s impresivnom gol razlikom 8-1, a posebno vrijednu pobjedu ostvarili su protiv Beckhamovog LA Galaxya, bilo je 4-1. Monterrey u meksičkom prvenstvu igra u nešto slabijoj formi, no za očekivati je da će na uzvrat u Salt Lake Cityu istrčati visoko motivirani i s ofanzivnim pristupom. Budući da su Meksikanci u prvoj utakmici na svom terenu kiksali i propustili upisati pobjedu, ako žele osvojiti naslov i igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu, moraju postići barem jedan zgoditak.

Kako se ova utakmica zbog vremenske razlike igra u 04:00 sata ujutro, skraćenu snimku pogledajte u popodnevnom terminu na kanalu Eurosport 2.