Ovoga tjedna na terenima Ajax Football Academy u Amsterdamu igra se drugo po redu izdanje AEGON Future Cupa. Riječ je nogometnom kupu juniorske konkurencije (U-17), a ove godine takmičit će se mladi talenti Ajaxa, Bayerna, Fluminensea, Anderlechta, Celtica, Ajax Cape Towna, DC Uniteda i Kineske U-17 reprezentacije. Timovi su podijeljeni u dvije skupine od po četiri sastava, a nakon natjecanja po skupinama slijedi doigravanje.

Prošlogodišnje izdanje turnira privuklo je veliku pažnju medija i publike, ali i brojnih nogometnih skauta kojima je amsterdamski turnir idealna prilika za pronalaženje budućih zvijezda svjetskog nogometa. Posebna draž turnira je činjenica da se natječu mladi nogometaši ponikli u vrlo različitim nogometnim školama, a budući da su još u juniorskoj kategoriji, igra im još nije sputana taktičkim okovima. Tako ćemo imati priliku vidjeti juniore Ajaxa i njihov 'sitni vez', zatim razigrane i tehnički superiorne Brazilce te mlade Škote u standardnoj otočkoj 4-4-2 formaciji.

Turnir otvaraju juniori Ajaxa utakmicom protiv brazilskog Fluminensea, kluba iz kojega su nikli Deco i veliki Romario, a sljedeću utakmicu igraju Bayern i Anderlecht. Ove uzbudljive juniorske utakmice budućih svjetskih nogometnih zvijezda pogledajte na kanalu Eurosport 2.