Takmičenje u A1 košarkaškoj Ligi za prvaka stiglo je do svoje polovine i za sad sve ide prema očekivanjima: Zagreb i Cedevita bore se za čelnu poziciju pred doigravanje, Zadar je gotovo sigurno treći, a za četvrtu poziciju bore se Split, Borik i Cibona. Trenutno u borbi za posljednju poziciju koja vodi u doigravanje najlošije stoji Cibona, a stručnjaci kažu da će 'Vukovi' teško u play-off ukoliko ne dobiju barem jednu utakmicu protiv jednog od vodećih klubova prvenstva (Zagreba, Cedevite ili Zadra). Razlog tome je činjenica da su na startu prvenstva teško poraženi od Borika (- 23 poena razlike), a kako je upravo zadarski klub glavni pretendent za četvrto mjesto, Cibona bi u slučaju istog broja pobjeda trebala svladati Borik s većom koš razlikom, što je jako teško za očekivati.

U utakmici protiv Zagreba dalo se primijetiti napredak u Ciboninoj igri; sve do zadnje četvrtine 'Vukovi' su bili ravnopravan protivnik. Ta prezentacija Vrankovićeva sastava ohrabruje i, ukoliko Cibona nastavi u tom smjeru, možda i dođe u poziciju igrati doigravanje. Cibona je na gostovanju kod Zadra u ulozi autsajdera, no činjenica da Zadrani imaju nekoliko ozlijeđenih igrača (Olivari, Vladović) i da su posebno tanki na centarskoj poziciji, daje šansu 'Vukovima' da utakmicu odvedu u neizvjesne vode i pokušaju doći do iznenađenja.

Pobjeda u ovom susretu bi Cibonu vratila u igru za doigravanje, a da bi je ostvarili, morat će, prije svega, zaustaviti najboljeg zadarskog igrača Marka Cara. Hoće li 'Vukovi' uspjeti iznenaditi ozljedama načete Zadrane, pogledajte na kanalu SportKlub.