Zadnji tjedan mjeseca travnja rezerviran je za teniski turnir muške konkurencije u Beogradu. ATP Beograd, poznat još i pod nazivom Serbia Open, igra se za nagradni fond od 373 tisuće eura i spada u ATP seriju 250. Turnir se igra na otvorenim zemljanim terenima, a ovogodišnje izdanje je treće po redu. Domaćin turnira je jedan od najboljih svjetskih tenisača u ovom trenutku, Novak Đoković.

Osim Đokovića, koji je najveća zvijezda turnira, u ždrijebu se nalazi još nekoliko zanimljivih 'zemljaša': prije svega, treba spomenuti Španjolce Montanesa i Garcia Lopeza, a tu su još i Gulbis (dobio pozivnicu), Isner, Monaco i Čileanac Gonzales. Na turniru nastupa i nekoliko srpskih tenisača od kojih valja spomenuti Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

Novak Đoković je odlično startao ove sezone i svojim igrama zaprijetio još uvijek najboljem Rafaelu Nadalu, no ozljeda ga je spriječila da nastavi sjajnu seriju i posve se približi Španjolcu. Turnir u Beogradu poslužit će Đokoviću da se nakon ozljede vrati u formu i pred vlastitiom publikom pokaže koliko je dobar u ovom trenutku.

U utorak, 26. travnja na rasporedu su mečevi prvog ili drugoga kola (ovisno o kiši), a kako će startati glavni favoriti turnira, Đoković i Troicki, pogledajte na kanalu SportKlub+.