Chuck Manetta (Victor Argo) star je, ali u dobroj snazi i bistrog uma, korejski ratni veteran, u ratu je bio narednik i još uvijek se druži sa svojim bivšim vojnicima. Iako vitalan, u njegovim godinama život ne nudi baš previše mogućnosti, pa je većinom smrknut i bezvoljan. Živi sa sinom Paulom (Jerry Della Salla) i njegovom obitelji: suprugom Ellen (Julie Carpenter) i desetogodišnjom Jenny (Celine Margot). Paul je profesor književnosti, ne zarađuje dobro i kod učenika ne može probuditi zanimanje za književnost, a to su dva velika razloga da se osjeća neuspješnim i da bude nezadovoljan. I njegov otac smatra da je uzalud utrošio šezdeset tisuća dolara za sinovo školovanje, kad stečenim znanjem ne može uzdržavati obitelj.

Kako bi donekle popravila kućni budžet, Ellen prihvaća bolje plaćeni posao, ali u mjestu koje je udaljeno tri sata vožnje od kuće, pa je problem kako ostaviti Jenny samu. Rješenje je djed. No, ni djed ni Jenny nisu oduševljeni tom idejom: Jenny misli kako je dovoljno odrasla da bude sama, a djed nema strpljenja za odgajanje. Ipak, moraju pristati na suživot. Prvi problem je glazba: Jenny ne želi slušati 'staračku' glazbu, a Chucka živcira ono što Jenny sluša i što se, po njegovu mišljenju, ne može ni nazvati glazbom.

Ono što će ih zbližiti jest nogomet: iako najsitnija u timu, Jenny je srčana i dobra nogometašica, no nakon svakog treninga završi izudarana. Djed je malo-pomalo od nježne djevojčice pretvara u neustrašivog marinca, a majka i otac sve više gube uzde jer Jenny priznaje samo naredbe svog 'nadređenog časnika'. Neće samo Jenny učiti od djeda: i on će od nje naučiti da njezin tata Paul, iako profesor književnosti s malom plaćom, nije običan slabić...