Paul (David Ladd) i Maureen (Pam Smith) Beebe žive s djedom (Arthur O’Connell) i bakom (Anne Seymoor) u Chincoteagueu. Djed se bavi uzgojem ponija. Čitav taj kraj na otoku Assateagueu živi s konjima. Na otoku je mnogo divljih ponija. Legenda kaže da su tu dospjeli još u 17. stoljeću, sa španjolskim osvajačima koji su sa sobom poveli konje. Jedan se jedrenjak prevrnuo blizu otoka i cijelo krdo konja plivalo je do kopna. Budući da na otoku tada nije bilo ljudi, konji su postali divlji.

Nekoliko stotina godina kasnije tako su se razmnožili da se na otoku svake godine organizira okupljanje i prodaja divljih ponija, kako bi se krdo prorijedilo. A Paul i Maureen primijetili su najljepšeg među njima, kojega su nazvali Fantom. Fantom je poseban, lijep, divlji i brz, možda bi mogao biti brži i od najvećeg šampiona na otoku, Crnoga Kometa. No, da bi ga mogli kupiti, moraju skupiti sto dolara, koliko divlji poniji koštaju.

Jednog dana Paul otkrije uz Fantoma mlado kuštravo ždrijebe, koje nazove Misty. Brat i sestra marljivo rade kod djeda i po cijelome mjestu kako bi zaradili za Fantoma i Misty, no kako nikome nisu odali svoju tajnu, na sam dan sajma netko drugi je položio kauciju za Fantoma, a Misty je premalen, pa mora otići s majkom. I dok se oni mire s tim da će ostati bez konja, neočekivan događaj donijet će im sreću…

Ovaj klasičan film o ljubavi djece prema konjima i o fascinantnim divljim ponijima snimljen je na autentičnim lokacijama, prema stvarnim doživljajima stvarnih ljudi kako su opisani u romanu Marguerite Henry Misty of Chincoteague. Štoviše, u filmu se pojavljuju potomci Clarencea Beebeja, Paulovog i Maureeninog djeda, a Maureen Bebee i danas živi na otoku. Misty, pripitomljeno ždrijebe divljih ponija Pied Piper i Fantoma, bilo je nadahnuće za nastanak romana.