Poznati meksički trener Javier Aguirre instaliran je na klupu Zaragoze krajem studenog, a uprava aragonskoga kluba dala mu je samo jedan zadatak: spasiti Zaragozu od ispadanja. U trenutku kad je Aguirre stigao, Zaragoza je bila uvjerljivo zadnji klub Primere; sada, dvadesetak kola kasnije, Zaragoza se pomaknula sa dna tablice, ali se i dalje nalazi u zoni ispadanja. Sva je prilika da će Aguirre do zadnjega kola strahovati u ishod svoje misije, no ako u u 33. kolu pobijede 'fenjeraša' Almeriu, izvući će se iz opasne zone barem na jedno kolo.

Zaragoza u svom sastavu ima zanimljivih igrača; u veznom redu igra brazilski veteran Edmilson koji je nekoliko sezona igrao u Barceloni, a u napadu igraju bivši napadač Liverpoola Sinama Pongolle i nigerijski reprezentativac Uche, no što vrijedi pojedinačna kvaliteta kad je 'orkestar raštiman i neuvježban'... Aguirre je poznat kao trener koji preferira defanzivnu taktiku koja se bazira na destrukciji igre protivnika, a kako Zaragozi za spas trebaju pobjede, Meksikanac možda i nije bio najbolji izbor ...

Almeria se nakon četiri sezone provedene u Primeri gotovo sigurno vraća u Segundu ili drugu španjolsku ligu. Cijelu sezonu su proveli u opasnoj zoni, a posljednjih nekoliko kola su na samom dnu ljstvice gdje bi mogli i ostati: do kraja sezone ostalo je još šest kola, a Almeria do zone spasa zaostaje velikih sedam bodova. Teoretski, Almeria još uvijek može izboriti ostanak ako uđe u seriju pobjeda, a direktni konkurenti u seriju poraza, no taj scenarij je moguć koliko i Realovo osvajanje naslova... Almeriji ostaje odigrati pošteno do kraja i sljedeće sezone pokušati izboriti povratak u prvoligaško društvo.

Zaragozi bodovi iz ovog susreta trebaju pod svaku cijenu i nema sumnje da će od prvog sučeva zvižduka krenuti po pobjedu, a hoće li u tome i uspjeti, pogledajte na kanalu Arenasport.