Navigation Content

Čovjek na žici

Čovjek na žici

Man on Wire

Višestruko nagrađivani dokumentarac o hrabrom pothvatu Philippea Petita koji je 1974. razapeo žicu između tornjeva WTC-a i sat vremena plesao po njoj!

INFO

RedateljJames Marsh

Sažetak

Kako snimiti dinamičan dokumentarac o događaju starom više od trideset godina? Redatelj James Marsh za sobom ima tako bizarne pothvate kao što je cjelovečernji film o ishrani Elvisa Presleya, tako da mu nije bilo teško povezati intervjue, arhivske materijale i dramske rekonstrukcije u film koji se prati poput najnapetijeg trilera. A o čemu se radi? O 'umjetničkom zločinu stoljeća'. Stariji će se možda sjetiti da je 7. kolovoza1974. izmedu tornjeva-blizanaca Svjetskog trgovačkog centra izvjesni Philippe Petit razapeo žicu i na njoj balansirao i plesao punih sat vremena dok nije uhićen. U dokumentarcu koji su na Sundanceu nagradili i publika i žiri, ikonoklast koji je nadživio ikonu nakon 34 godine objašnjava kako mu je to uopće pošlo za rukom.

Film je nagrađen s više od 25 međunarodnih filmskih nagrada među kojima su:
Oscar 2009. - najbolji dokumentarac; Sundance FF – najbolji dokumentarac; Sundance FF - nagrada publike; Los Angeles, Critics Association – najbolji dokumentarac; Karlovy Vary IFF – najbolji dokumentarac; Houston Critics Award – najbolji dokumentarac; Film Independent’s Spirit Award – najbolji dokumentarac; Producers Guild of America - najbolji dokumentarac; Outstanding British Films – BAFTA.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...