Navigation Content

Pisma Juliji

Pisma Juliji

Letters to Juliet

Mlada se Amerikanka u Veroni, gradu Romea i Julije, pridruži dobrovoljcima koji odgovaraju na pisma Juliji u kojima se traže ljubavni savjeti

INFO

RedateljGary Winick

GlumciAmanda Seyfried, Christopher Egan, Vanessa Redgrave, Gael García Bernal, Franco Nero

Sažetak

Očekujući vjenčanje s Victorom (Gael García Bernal), koji uskoro otvara elitni restoran, mlada Njujorčanka Sophie Hall (Amanda Seyfried) s njim krene na predbračno putovanje u Veronu.

Dok Victor bude otkrivao tajne talijanske kuhinje i vina, osamljena Sophie upoznat će četiri žene predvođene Isabellom (Luisa Ranieri), koje u ime Shakespearove tragične junakinje Julije odgovaraju na ljubavna pisma i poruke koje žene ostavljaju na zidu njezine navodne kuće.

Kad otkrije 50 godina staro pismo davno zaljubljene Britanke Claire Smith-Wyman (Vanessa Redgrave), koja nikad nije ostvarila ljubav prema jednom mladiću, Sophie joj odluči odgovoriti. Claire će u Italiju stići u pratnji svog unuka, umišljenog i arogantnog snoba Charlieja Wymana (Christopher Egan), s kojim Sophie isprva nikako neće uspijevati pronaći zajednički jezik.

No, kad s Claire krene u potragu za Lorenzom Bartolinijem (Franco Nero), odnosi između nje i Charlieja postupno će se početi mijenjati...

Realizirana u koprodukciji nekad popularne glumice Ellen Barkin ("More ljubavi", "Strah i prijezir u Las Vegasu"), izuzetno šarmantna humorna romantična drama "Pisma Juliji" redatelja Garyja Winicka ("Od klinke do komada", "Rat među nevjestama") efektno se oslanja na glasovitu Shakespeareovu tragediju "Romeo i Julija".

Posrijedi je zavodljivo, zabavno i nepretenciozno ostvarenje koje odlikuju zgodan početak sa zanimljivim iniciranjem zapleta, efektna eksploatacija slikovite veronske scenografije, kao i uvjerljiva romantična priča s dosta kemije između mlade zvijezde A. Seyfried ("Mamma Mia!", "Crvenkapica", "Jadnici") i C. Egana ("Eragon", "Resident Evil 2: Istrebljenje") s jedne, odnosno oskarovke V. Redgrave ("Uvećanje", "Bostonci", "Nemoguća misija") i F. Nera ("Django", "Bitka na Neretvi", "Umri muški 2") s druge strane.

Riječ je o raspoloženo glumljenom i atmosferičnom djelu čiji su aduti i estetizirana fotografija nagrađivanog Marca Pontecorva ("Moja kuća u Umbriji", "Zaštitni kod") te zavodljiva glazba Andree Guerre ("Hotel Ruanda", "U potrazi za srećom").

 

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...