Do kraja natjecanja u Bundesligi 2 ostalo je još četiri kola, a kako Hertha ima deset bodova prednosti pred trećim Bochumom, nakon ovoga kola mogla bi i teoretski potvrditi povratak u elitni razred njemačkog nogometa. Nakon samo jedne sezone provedene u drugoj ligi, berlinski sastav je superiornim igrama tijekom cijele sezone sigurno izborio promociju. Tvorac ove nove, razigrane Herthe je nova trenerska zvijezda, Markus Babbel, koji je Berlinere preuzeo početkom ove sezone. Pod Babbelovom palicom Hertha se od demoraliziranog i propalog sastava pretvorila u efikasan, razigran i moćan stroj koji je protutnjao Bundesligom 2.

I Duisburg ima nama zanimljivog trenera. Riječ je o malo poznatom Milanu Šašiću rodom iz Karlovca koji već neko vrijeme gradi karijeru u nižim njemačkim ligama, a zadnjih sedam, osam godina vodio je nekoliko njemačkih drugoligaša (Koblenz, Kaiserslautern, Duisburg). Ovo mu je druga sezona na klupi Duisburga i, iako nije uspio izboriti promociju u prvu ligu, doveo je Duisburg do finala njemačkog kupa što je uspjeh za svaku pohvalu. Finale će Duisburg igrati protiv Schalkea krajem svibnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a dotad će dobru formu održavati prvenstvenim utakmicama. Duisburg je trenutno sedmi sastav Bundeslige 2 i u posljednje vrijeme se ne može pohvaliti nekom formom, što u ovoj fazi natjecanja i nije neko čudo za klub iz sredine tablice...

Za Duisburg ove sezone nastupa i naš Ivica Banović (na posudbi iz Freiburga), a njegovo iskustvo je bilo presudno za veliki uspjeh u kupu. Stari rutiner Banović je u smiraj karijere došao u prliku boriti se za vrijedan trofej, što je svojim pravim sportskim pristupom sigurno i zaslužio. 

Utakmica Herthe i Duisburga mogla bi biti vrlo efikasna jer oba sastava njeguju ofanzivni nogomet, a Berlineri će pokušati tri kola prije kraja osigurati povratak u Bundesligu. Duisburg u ovom susretu nema što izgubiti i za očekivati je da ćemo gledati jednu otvorenu utakmicu s puno nadigravanja u čemu će sigurno prednjačiti talentirani Herthini Brazilci, Raffael i Ronny...

Hoće li Hertha nakon ovog susreta osigurati prvo mjesto na tablici i povratak u prvu ligu, pogledajte na kanalu Eurosport 2.