Navigation Content

Sve što želim si ti

Sve što želim si ti

Dear John

Mladi vojnik Channing Tatum i bogata studentica Amanda Seyfried pokušavaju održati svoju vezu na daljinu

INFO

Redatelj Lasse Hallström

Glumci Channing Tatum, Amanda Seyfried, Henry Thomas, Richard Jenkins, Scott Porter, D.J. Cotrona, Cullen Moss

Sažetak

John Tyree (Channing Tatum) mladi je pripadnik specijalnih postrojbi američke vojske koji 2001. godine sa službe u Njemačkoj stigne na dvotjedni odmor u rodni grad Wilmington u Sjevernoj Karolini. Dok skrbi o svom bolesnom ocu Billu (Richard Jenkins), jednog dana na kupanju ugleda privlačnu Savannah Curtis (Amanda Seyfried), studenticu u koju se zaljubi na prvi pogled.

Nakon što se i Savannah ubrzo snažno zaljubi u njega, ona Johnu prije povratka na fakultet obeća da će mu često pisati tijekom slijedećih 12 mjeseci, sve dok opet ne stigne kući i dok se ponovo ne vide.

No ostvarenju njihove ljubavi i romantičnih planova ispriječit će se mnoštvo nepredviđenih stvari, počevši od terorističkog napada na njujorške Blizance zbog kojeg će John otići u rat.

Sve će se dodatno zakomplicirati kad se Johnov otac Bill ozbiljno razboli, te kad Savannah počne skrbiti o autističnom dječaku Alanu, sinu svojeg susjeda Tima Wheddona (Henry Thomas) koji je u nju zaljubljen...

Godine 2010. nominirana za MTV-jevu filmsku nagradu u kategorijama najbolje ženske i muške uloge, romantična melodrama Šveđanina Lassea Hallströma (Što muči Gilberta Grapea, Čokolada, Lov na losose u Jemenu), koji je za režiju komedije "Moj život kao psa" i romantične drame "Kućna pravila" nominiran za Oscara, uspjela je adaptacija istoimenog romana američkog pisca (Poruka u boci, Olujna noć u Rodantheu) i scenarista Nicholasa Sparksa (Posljednja pjesma).

Riječ je o ljubavnoj priči "većoj od života" koju Hallström režira nenametljivo, elegantno i prilično atmosferično, s osloncem na suptilan i vizualno rafiniran pristup romantičnim i egzistencijalnim dramama likova i njihovih odnosa, spretno izbjegavajući patetiku i vješto koristeći uvjerljivu "kemiju" između glavnih glumaca. Njih raspoloženo interpretiraju mlada i sve traženija zvijezda C. Tatum (Step Up, "G. I. Joe: Kobrin uzlet, Zavjet ljubavi) te darovita A. Seyfried (Mamma Mia!, Crvenkapica, Jadnici), a njihovi su partneri sjajni karakterni glumac R. Jenkins (Spaliti nakon čitanja", Jedi, moli, voli), za glavnu ulogu u drami "Gost" nominiran za Oscara, te H. Thomas (E. T., Legenda o jeseni, Bande New Yorka). Efektnu fotografiju potpisuje Terry Stacey (Američki san, P.S. Volim te), a podjednako uspjelu glazbu Deborah Lurie (U sjeni prošlosti, 9, Footloose).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...