Tri kola prije kraja natjecanja u Eredivisie - nizozemskoj prvoj ligi, na vrhu tablice vlada velika gužva. Prvi PSV i drugi Twente imaju jednak broj bodova, a treći Ajax ima samo jedan bod manje. U najboljoj poziciji se nalazi PSV iz Eindhovena jer u zadnjem kolu Ajax i Twente igraju međusobni susret. Gostovanje u Rotterdamu kod Feyenoorda je vjerojatno najteži ispit za PSV do kraja sezone i, ako u ovom susretu upišu pobjedu, posve će se približiti osvajanju naslova.

Iako je PSV vodeća momčad lige i iako im pobjeda treba za naslov, u ovoj utakmici nemaju ulogu čistog favorita. Razlog tome nije neki veliki rivalitet između ova dva kluba ili Feyenoordova borba za ulazak među osam najboljih i šansa za nastup u Euroligi. Razlog je za Feyenoord sramotna utakmica koju su odigrali protiv PSV-a u prvom međusobnom susretu ove sezone koncem listopada. PSV je u tom susretu slavio s 10-0 i nanio Feyenordu najveći poraz svih vremena. Poniženja i ismijavanja koja su slijedila nakon tog rekordnog poraza još će neko vrijeme pratiti igrače i navijače Feyenoorda, a bol bi mogli donekle ublažiti ukoliko se revanširaju i PSV-u pomrse račune u borbi za prvenstvo, pa taman se naslovom osladio njihov najveći rival Ajax...

U zadnja dva kola Feyenoord je upisao dvije pobjede sa impresivnom gol razlikom od 10-1 i približio se osmom Utrechtu na samo jedan bod zaostatka. Osmo mjesto Eredivisie donosi dodatne kvalifikacije za plasman u Euroligu, pa ako Feyenoord nastavi igrati u dobroj formi zadnja tri kola, možda spasi sezonu: plasmanom u Euroligu i osvetom PSV-u za rekordni poraz. U ovu utakmicu Feyenord ulazi maksimalno motiviran, a hoće li uspjeti vratiti dio sportske časti i kako će završiti ovaj naelektrizirani susret, pogledajte na kanalu SportKlub.