Na Reebok stadion, u goste Boltonu, ove nedjelje dolazi Arsenal. Susret je to dvaju 'nesretnih' klubova koji su proteklog vikenda razočarali svoje navijače: Bolton je ispao iz FA Cupa, a Arsenal je remijem protiv Liverpoola ispustio priliku približiti se Manchesteru i ostati u ozbiljnoj konkurenciji za naslov. Prednost Fergusonova sastava sada je sedam bodova, a kako je do kraja sezone ostalo još pet kola, Arsenal još samo u teoriji ima šansu osvojiti Premiership.

Klub u kojem igra i naš Ivan Klasnić prošlog vikenda je teško poražen u polufinalu FA Cupa od Stokea (0-5) i tim porazom je Bolton ostao bez prilike izboriti nastup za sljedeću sezonu u Euroligi. Bolton je polufinale izgubio već na samom početku: Stoke je bolje ušao u susret i već nakon pola sata imao prednost od tri gola, tako da je utakmica vrlo rano odlučena. Visoki poraz u najvažnijoj utakmici sezone sigurno će imati veliki psihološki učinak na igrače Boltona. Ispadanjem iz kupa, Bolton je izgubio sve ambicije do kraja ove sezone i preostale utakmice odradit će 'reda radi'.

Remijem Manchester Uniteda na gostovanju kod Newcastla Arsenal je ponovo dobio teoretsku šansu zakomplicirati borbu za Premiership. Sedam bodova prednosti Manchestera su dostižna razlika jer 'Topnici', prije svega, imaju utakmicu manje, a i 1. svibnja na svom terenu dočekuju United. U slučaju povoljnog razvoja situacije za Wengerov sastav, u 36. kolo Arsenal bi ušao sa zaostatkom od jednog boda za Manchesterom koji u tom kolu dočekuje Chelsea. Osvetnički nastrojeni Chelsea mogao bi pomrsiti račune Fergusonu i udaljiti ga od trofeja na koji je Škot već stavio jednu ruku, no valja reći i da su sve dosadašnje teorije o Arsenalovom proboju na vrh, ostale samo teorije i da s igrom koju u posljednje vrijeme prezentiraju ni ne zaslužuju naslov...

Wengerov sastav ima još samo teoretske šanse dokopati se trofeja ove sezone, no sve dok postoji nada, Arsenal se neće predati. Pobjeda na gostovanju kod demoraliziranog Boltona je imperativ za Arsenal, a hoće li je ostvariti, pogledajte na kanalu SportKlub+.