Jedan od najstarijih engleskih nogometnih klubova, Nottingham Forest, zadnji put se takmičio u prvoj engleskoj ligi sezone 1992/93, a otad plove sredinom tablice Championshipa s povremenim propadanjima do Divizije 1... Imali su u proteklom desetljeću par dobrih sezona, no ni jednom nisu bili dovoljno dobri da dohvate Premiership. Ipak, čini se da se stvari za 'Šumare' kreću nabolje u posljednje vrijeme; prošle sezone Nottingham je završio na trećem mjestu Championshipa, no na korak do promocije, u dodatnim kvalifikacijama zaustavio ih je Blackpool.

I ove sezone Nottingham je vrlo dobro igrao i držao poziciju u samom vrhu sve do početka ožujka, kad su ušli u lošu seriju; u zadnjih devet susreta upisali su samo jednu pobjedu, dva remija i šest poraza i skliznuli na sedmo mjesto na tablici. Kako je do kraja sezone ostalo još samo četiri kola, Nottingham mora pod hitno sabiti redove i probati dohvatiti šesto mjesto koje donosi dodatne kvalifikacije za prvu ligu. Dobra prilika za prekid crne serije je susret sa starim rivalima iz East Midlandsa, Leicesterom.

Leicester je prije početka ove sezone kupio tajlandski financijski konzorcij i za menadžera doveo poznato ime, Svena Gorana Erikssona, u nadi da će on svojim znanjem i ugledom postaviti klub na zdrave noge i uključiti se u borbu za Premiership. No Eriksson je, kako sada stvari stoje, u svojoj prvoj sezoni u Leicesteru startao prosječno, a deseto mjesto, koje trenutno drže, je lošija pozicija od one koju je Leicester imao u ovo doba prošle sezone. Imaju 'Lisice' još teoretsku šansu dohvatiti dodatne kvalifikacije, no da bi se to ostvarilo moraju se poklopiti još neki rezultati. Po svemu sudeći, Eriksson i Leicester ove sezone ostaju bez promocije, a ako utakmicu protiv Nottinghama izgube, definitivno će i sljedeće sezone igrati u Championshipu.

Ovaj mali derbi rivala iz engleskog East Midlandsa pogledajte na kanalu SportKlub+.