Druga polovina mjeseca travnja rezervirana je za ATP turnir u Barceloni. Ovogodišnje izdanje je 58. po redu, a na njemu se kao i svake godine okuplja svjetska 'zemljaška' elita. Osim najboljeg svjetskog tenisača Rafaela Nadala, na turniru ćemo imati prilike vidjeti majstorije Soderlinga, Berdycha, Murraya, Ferrera, Melzera i ostalih. Turnir se igra za nagradni fond od 1,5 milijuna eura, od čega pobjedniku pripada 290 tisuća eura i 500 bodova.

Turnir se igra na otvorenim zemljanim terenima i bit će zanimljivo vidjeti tko će se najbolje uspjeti suprotstaviti, na zemlji neprikosnovenom, Nadalu. ATP Barcelona spada u seriju 500 i poslije Madrid Masters turnira, najvažniji je teniski turnir u Španjolskoj. U novije doba najuspješniji tenisač na ovom turniru je Rafael Nadal koji je turnir osvajao pet godina za redom, od 2005 - 2009, a prošle sezone turnir je uzeo Verdasco, no njega ove godine nema u turniru.

Turnir počinje 16. travnja kvalifikacijskim susretima, a glavni dio turnira počinje 18. travnja, što znači da bi u četvrtak, 21. travnja, na rasporedu trebali biti susreti osmine finala. Hoće li se Rafael Nadal prošetati do naslova i može li mu itko, osim kiše, u odsustvu Đokovića i Federera 'zagorčati život', pogledajte na kanalu SportKlub.