Belgijska nogometna Jupiler liga ima dosta kompliciran format koji valja u par riječi objasniti. U prvoj fazi natjecanja šesnaest klubova takmiči se klasičnim liga sistemom te se nakon trideset odigranih kola natjecanje nastavlja doigravanjem. Najboljih šest klubova razigrava u deset kola za prvaka, a osam klubova pozicioniranih od sedmog do petnaestog mjesta formira dvije skupine po četiri kluba koji razigravaju u šest kola; pobjednici tih dviju skupina međusobno razigravaju u dvije utakmice, a ukupni pobjednik ide u duel  za Euroligu sa četvrtim ili petim sastavom Lige za prvaka (ovisno tko osvoji kup). Budući da nakon odigranih trideset kola najboljih šest sastava nastavlja borbu za prvaka s prepolovljenim brojem bodova, bitno se smanjuje bodovna razlika među klubovima i borba za naslov u pravilu postaje neizvjesna.

Ove sezone u doigravanju belgijske Jupiler lige za prvaka vlada poprilična gužva jer se prvih pet klubova nalazi u razmaku od samo nekoliko bodova i svi konkuriraju za naslov, jedino je šesti Lokeren izvan konkurencije. Upravo Lokeren u četvrtom kolu doigravanja gostuje u Liegeu kod Standarda koji je, čini se, u pravi čas dohvatio odličnu formu. Pobijedili su u zadnjih pet susreta, od čega tri u Ligi za prvaka, te se posve vratili u konkurenciju za naslov. Kako u doigravanju za prvaka Belgije igra šest najbolje plasiranih momčadi, što znači da više nema slabih protivnika, ova odlična serija Standarda dobiva još više na značenju. U gostima su svladali Anderlecht i Gent, a na svom terenu iznenađenje sezone Genk i s velikim optimizmom dočekuju ipak za dosta slabiji Lokeren. Kako je do kraja doigravanja, a time i sezone, ostalo još samo šest kola, ni jedan klub više nema pravo na kiks, a dobro tempirana forma standardovih igrača možda se pokaže kao presudna u borbi za naslov.

Za Lokeren igra i bivši igrač Hajduka, Ivan Leko, kojemu je sadašnji klub treći u nizu belgijskih prvoligaša u zadnjih nekoliko godina. Prvo je igrao za Club Brugge, zatima za Germinal Beerschot te na kraju za Lokeren; kako su godine prolazile, a snaga i kvaliteta kopnila, Leko je mijenjao klubove... Što može bivši hrvatski reprezentativac učiniti protiv ipak dosta kvalitetnijeg Standarda, pogledajte na kanalu SportKlub+.