Počelo je doigravanje u najboljoj hokejaškoj ligi na svijetu, NHL-u. Najboljih šesnaest sastava, po osam iz svake konferencije, odmjerit će snage na putu do Stanley Cupa. Nakon regularnog dijela natjecanja, prvo mjesto istoka i domaću utakmicu više u doigravanju, izborio je sastav Washingtona predvođen sjajnim Rusom Ovechkinom. Washington je čelnu poziciju konferencije izborio u zadnjih nekoliko kola, smijenivši na vrhu do tada neprikosnovenu Philadelphiu.

I u prethodne tri sezone Capitalsi su igrali dobro, no u doigravanju nisu stizali dalje od polufinala konferencije, a bolji od njih u neizvjesnim dvobojima bili su Canadiensi, Penguinsi i Flyersi. Kako sad stvari stoje, čini se da bi ove sezone mogli otići barem stepenicu dalje jer Ovechkin, kao i cijela momčad, igra stvarno dobro. U prva dva susreta s New York Rangersima upisali su dvije pobjede i s tim kapitalom jure prema konferencijskom polufinalu.

New York Rangersi su doigravanje izborili doslovno u zadnjem kolu regularnog dijela natjecanja pobijedivši na svom ledu New Jersey. U dvije utakmice doigravanja sa Capitalsima pružili su solidan otpor; prvi susret su izgubili tek nakon produžetaka, a u drugom su Capitalsi slavili s 2-0. U regularnom dijelu sezonu Capitalsi i Rangersi su odigrali četiri meča, a iznenađuje činjenica da su Rangersi u tom dijelu sezone bili puno uspješniji. Rangersi su slavili tri puta, od čega dva puta zaista visokim rezultatima 6-0 i 7-0, a Capitalsi su bili bolji samo jednom, u uvodnom meču sezone. Bolji međusobni skor s Capitalsima temelj je nade Rangersa da nakon dva uvodna poraza mogu preokrenuti situaciju ili barem seriju dovesti do neizvjesne sedme utakmice. Da bi se približili tom cilju, moraju dobiti utakmice na svom ledu, jer u protivnom, ovosezonsko doigravanje za njih je gotovo.

Ovaj susret doigravanja najbolje hokejaške lige na svijetu možete pratiti na kanalu SportKlub+.