U sedmom kolu A1 košarkaške lige za prvaka, sastaju se Zagreb i Cibona. S obzirom na situaciju ove sezone, ovaj susret je riješen rezultatske neizvjesnosti. Zagreb bi u ovom trenutku Cibonu mogao dobiti i s pola snage, a jedino sjajan dan Cibone i jako loš Zagreba mogli bi ovu utakmicu odvesti u egal. Iako je Cibona u posljednje vrijeme donekle popravila igru, Zagreb predvođen Kasunom, Simonom i Žorićem ovu utakmicu dobiva s hendikepom...

Kad bi neki neupućeni stranac pogledao statistiku međusobnih susreta ovih klubova zadnjih nekoliko sezona, stekao bi potpuno krivi dojam o trenutnoj snazi ovih sastava. Naime, u zadnjih nekoliko sezona Cibona i Zagreb igrali su 18 međusobnih susreta, a Cibona je slavila čak 17 puta. Početkom ove sezone regionalne NLB lige, 'Vukovi' su uhvatili 'Mrave' na spavanju i dobili ih sa deset poena razlike i to je bila, kako stvari sada stoje, posljednja pobjeda Cibone protiv Zagreba za neki duži naredni period.

Ciboni do kraja ove sezone ostaje da pokuša dohvatiti doigravanje A1 lige za prvaka, no za to će se morati dobro pomučiti. Na četvrtome mjestu je trenutno još jedan posrnuli velikan, Split, a Cibona s dvije pobjede iz šest susreta dijeli peto mjesto s Borikom i Alkarom. Trener Cibone Vranković u preostalim susretima ove sezone ima zadatak napraviti 'damage control' i pokušati afirmirati neke od talenata iz ciboninog podmlatka, a koliko će u tome biti uspješan, saznat ćemo uskoro. Prijenos ovog susreta pogledajte na kanalu SportKlub.