Natjecanje u talijanskom kupu bliži se kraju, a prošlogodišnji finalisti, Roma i Inter, ove će sezone snage odmjeriti u polufinalu. Roma i Inter su među najuspješnijim talijanskim klubovima po broju osvojenih trofeja u Coppa Italia; Roma je kup osvojila devet puta, a Inter je uzeo šest naslova. Interesantna je činjenica da su u zadnjih šest sezona Inter i Roma igrali čak pet puta u finalima ovog natjecanja.

Polufinale talijanskoga kupa igra se na dvije utakmice. Tako budući finalist neće biti poznat nakon prvog susreta; u talijanskim polufinalima teško se može dodgoditi da jedan tim nakon prve utakmice ostvari nedostižnu prednost... U ovom trenutku Roma je u boljoj formi od Intera. Pobjedom u prošlom kolu na teškom gostovanju kod Udinesea oživjeli su svoje nade da mogu dohvatiti četvrtu poziciju i Ligu prvaka sljedeće sezone. Kako je Udinese Rimljanima direktni konkurent za četvrto mjesto i kako u posljednje vrijeme igraju zaista dobro, pobjeda Rome u Udinama vrijedi dvostruko. Najveći dobitak za Romu u posljednje vrijeme je povratak u formu kapetana Tottia, koji je proigrao s odlaskom Ranieria i dokazao da je bio nepravedno zapostavljen.

Inter je nakon sjajnog perioda tijekom zime i dostizanja Milanove prednosti u prvenstvu, u zadnja dva tjedna doživio dva velika šoka. Prvo su u direktnome meču za prvenstvo Italije do nogu poraženi od Milana (3-0), a zatim su na posebno bolan način ispali od Schalkea u četvrtfinalu Lige prvaka. Schalke nije loš sastav, ali domaći poraz od 5-2 baš nitko nije očekivao. U susretima s njemačkim sastavom izašle su na vidjelo neke slabosti Intera, a prije svega činjenica da Leonardo nema adekvatne zamjene na stoperskim pozicijama; da su Lucio i Walter Samuel igrali prvu utakmicu teško bi im Schalke dao pet komada...

Finale talijanskoga kupa je lijepo ostvarenje, ali ne može nadoknaditi lošu sezonu Rome i razočaranje Interovih navijača u zadnjih nekoliko tjedana. Ipak, za očekivati je da i jedni i drugi osvajanjem kupa potraže koliku toliku kompenzaciju za relativno neuspješne sezone. Hoće li netko nakon prvog polufinalnog susreta ostvariti kakvu značajniju prednost, pogledajte na kanalu SportKlub+.