Navigation Content

Sjeverni medvjed - okom špijunske kamere

Sjeverni medvjed - okom špijunske kamere

Polar Bear - Spy on the Ice

Uz pomoć najnovijih generacija skrivenih kamera, približit ćemo vam najvećega grabežljivca na svijetu

INFO

Sažetak

Ista metoda prikrivenog snimanja zahvaljujući kojoj smo izbliza upoznali slonove, medvjede i tigrove, sad će se revolucionarnim tehnikama usredotočiti na najvećeg medvjeda na svijetu - sjevernog medvjeda.

Ovim filmom, najvećim dijelom snimljenim skrivenim kamerama, više nego ikad približit ćemo se najvećem kopnenom grabežljivcu na svijetu.

Icebergcam, Blizzardcam i Snowballcam... sve su to nazivi nove generacije skrivenih naprava čija je misija istražiti arktičke otoke Svalbard u Norveškoj. Uz pomoć Snowcama i Driftcama, ove vrhunske kamuflirane kamere otkrivaju nam nevjerojatnu radoznalost i inteligenciju sjevernog medvjeda.

Kamere su tek korak-dva udaljene od dva para mladunaca koji izlaze iz majčina zimskog brloga. Bilježe i trenutak u kojem se morski led u proljeće odvaja od otoka. Dok jedna majka s mladuncima u potrazi za tuljanima prelazi preko santa leda, druga je ostala na otočiću s vrlo malo hrane. Kamere će, do najsitnijih pojedinosti, zabilježiti kako će se njih dvije nositi sa sudbinom.

Kamere slijede i medvjede u lovu na tuljane, ili dok pustoše ptičje kolonije, rone u potrazi za algama i upuštaju se u obred udvaranja. Zahvaljujući kameri skrivenoj u umjetnoj santi leda koja snima sedam medvjeda na gozbi oko trupla kita koje je more izbacilo na obalu, upoznat ćemo i njihove malo poznate društvene odnose.

Često smještene u dosegu medvjeda koji se igraju, bore ili svađaju, skrivene se kamere suočavaju s najvećim izazovom do sada. Kad su ih znatiželjni protagonisti otkrili, dolazi do komičnih, ali i razornih susreta.
Ovaj je film intimni portret života sjevernih medvjeda koji nam otkriva kako im inteligencija i znatiželja pomažu da se snalaze u svijetu u kojemu je sve manje vječnog leda.

Jeste li znali?
Prethodna emisija snimljena skrivenim kamerama, 'Tiger - Spy in the Jungle', privukla je nevjerojatnih 6,5 milijuna gledatelja i tako postala druga po gledanosti emisija o prirodi na programu BBC One 2008. godine.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...