Jesen je 1943. Protivno svojim željama, pilot Massimo Teglio (Sergio Castellitto) pristaje hidroavionom u Milano dostaviti lijek koji će spasiti nacističkoga generala. Kad pukovnik Feuerbach, zapovjednik njemačkih postrojbi u Genovi, otkrije da je Massimo Židov, naređuje Osvaldu Farini (Marco Giallini) da ga uhiti i preda.

Međutim, Osvaldo je stari Massimov prijatelj i uspijeva na neko vrijeme zaštititi židovskog pilota. Ali kako nacistički progoni postaju sve žešći, obruč oko Massima i njegove obitelji počinje se stezati. Uspjevši umaći nacističkom bombardiranju sinagoge, Massimo je prisiljen bespomoćno gledati zarobljavanje rabina Riccarda Pacificija (Matt Patresi). Nekoliko dana poslije, saznaje da su i njegovu sestru Margheritu zarobili nacisti. Massimo svoju kćer Nicolettu smješta na sigurno te traži pomoć don Repetta, svećenika poznatog po spremnosti na pomoć Židovima.

Pilot saznaje gdje se nalazi njegova sestra, ali ne uspijeva zaustaviti vlak koji nju, rabina Pacificija i Židove iz sinagoge odvodi prema stravičnoj sudbini u koncentracijskom logoru.

Shrvan ovim tragedijama, Massimo odluči osobno se uključiti u spašavanje drugih Židova. Postaje direktor DELASEMA, delegacije za pomoć Židovima emigrantima, koja djeluje potajno uz pomoć don Repetta i đenovske Kurije.

U nepredvidljivoj seriji dramatičnih obrata Massimo priprema svoj očajnički pokušaj da spasi skupinu Židova u opasnosti, unatoč milijunskoj nagradi koju nacisti i fašisti nude za njegovu glavu...

Film se temelji na istinitim događajima.