Navigation Content

Nadarene zvijeri

Nadarene zvijeri

Brilliant Beasts

Kako psi znaju da im vlasnik dolazi kući? Jesu li golubovi brži od geparda? Može li svinja zaista narasti do ogromnih proporcija? Saznajte odgovore na ova i mnoga druga pitanja!

INFO

Sažetak

Otkrijte tri vrste životinja koje su evoluirale u jedne od najpametnijih životinja na svijetu.

U epizodi o svinjama istražit ćemo brzinu kojom svinje mogu učiti te njihov doprinos medicinskim istraživanjima s obzirom na njihovu sličnost ljudima.

Druga epizoda donosi nam otkriće kako golubovi navigiraju i pronalaze put kući leteći stotinama kilometara kroz nepoznati teritorij.

I na kraju, svatko zna da je pas čovjekov najbolji prijatelj, ali postoji još puno više toga u ovoj fantastičnoj životinji od bezuvjetne, neograničene ljubavi i privrženosti vlasniku.

U epizodi o psima vidjet ćete mnoge aspekte pseće inteligencije koja je bliža našoj nego ona čimpanzi. Od njihovih divljih evolucijskih početaka u obliku vukova pa do susretljivih psića kakve znamo i volimo danas, psi su prošli čudesnu preobrazbu koja je trajala generacijama.

Tijekom godina, psi i ljudi postali su tako usko povezani da se u ponekim situacijama ta veza činila gotovo telepatskom.

Uzmimo, na primjer, Mabel, šestogodišnju mješanku beaglea. Kao i mnogi psi ljubimci, ona je stvorila gotovo sablasnu sposobnost predviđanja kad će njezina vlasnica, Sue Pressley, doći kući. Nelson Pressley, koji ostaje kod kuće s Mabel, kaže: 'Primijetio sam da je Mabel gotovo na nekoj vrsti straže, stalno gleda na vrata, očito čekajući, i to mnogo prije nego bih ja vidio da Sue dolazi kući'.

Dakle, kako to Mabel uspijeva? U 'Nadarenim zvijerima' čut ćete što o tome misle znanstvenici i također saznati cijeli niz drugih nevjerojatnih životinjskih sposobnosti.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...