U desetom kolu Rugby SuperLeague sastaju se St. Helens iz Merseysidea i Wakefield. Oba sastava su u zadnjem odigranom kolu upisala pobjede; St. Helens protiv Celtic Crusadersa, a Wakefield protiv Harlequinsa. Ova dva sastava se dobro poznaju budući da se redovito susreću u engleskim ragbi ligama od 1999. godine (Rugby SuperLeague je u ovom formatu osnovana 2007).

St. Helens je uz Wigan Warriorse jedan od najtrofejnijih engleskih ragbi klubova, a prvenstvo su osvajali dvanaest puta, zadnji put 2006. godine. Od tada su četiri puta igrali u finalu, no svaki put su bili poraženi (tri puta za redom od Leedsa!). Od ove sezone trenira ih australski trener Royce Simmons i pod njegovim ravnanjem nadaju se prekinuti crnu seriju poraza u finalima. St. Helens je u sezonu ušao osrednje, no čini se da oscilacije prestaju i da hvataju formu, jer su pobijedili u zadnjih četiri susreta.

Prošle sezone Wakefield Trinity Wildcats nisu uspjeli dohvatiti doigravanje, a s obzirom na početak ove sezone, vjerojatno ih čeka ista sudbina jer su im zbog neplaćenih poreza u startu oduzeta četiri boda. No, iako je dohvatiti doigravanje važan cilj za engleske ragbi klubove, puno je važnije pobjeđivati dugogodišnje rivale, pa Wakefield ima motiva igrati s pravim sportskim pristupom do kraja sezone.

U zadnjem međusobnom susretu ovih dvaju rivala slavili su ragbijaši St. Helensa sa visokom razlikom (50-6), a kako će završiti ovaj susret, pogledajte na kanalu SportKlub+.