Odigrano je pet kola hrvatske košarkaške A1 lige za prvaka i već je sad posve jasno da će o prvaku odlučivati Zagreb i Cedevita. Od ostalih sastava jedino Zadar može odigrati koju dobru partiju, a nekadašnje veličine, Cibona i Split, imaju sporedne uloge. U petom kolu odigrao se derbi između Cedevite i Zagreba, a slavila je momčad Aleksandra Petrovića i to je bilo prvi put ove sezone da je Cedevita dobila Zagreb.

Domaćim porazom od Cedevite 'Mravi' su ispustili vodeće mjesto na tablici, no Final Four hrvatske košarkaške lige ne bi im smio izmaknuti... Iako je odigrana tek trećina utakmica, već sad je jasno da su prva dva mjesta rezervirana za Cedevitu i Zagreb, da je Zadar vrlo vjerojatno treći, a za četvrtu poziciju i mjesto u doigravanju borit će se Split, Alkar i, možda, Cibona i Borik.

U sedmom kolu Zagreb dočekuje Cibonu i to bi rutinirana Erjavčeva momčad morala dobiti bez nekih većih problema. Cibona će do kraja ove sezone raditi selekciju za naredne godine i čekati da sezona završi što prije. Izbornik naše košarkaške selekcije Josip Vranković, koji je preuzeo Cibonu do kraja sezone, može jedino pokušati zaustaviti totalnu rasprodaju ugleda zagrebačkog sastava i ne gubiti od trećerazrednih momčadi. Iz ove perspektive postaje jasno da je nova uprava, instalirana od strane Grada, obećanjima o oporavku Cibone samo mazala oči naivnima i da je više zainteresirana za vrijedne nekretnine nego za oporavak kluba...

Ovaj susret sedmoga kola A1 košarkaške lige za prvaka Hrvatske, pogledajte na kanalu SportKlub.