Euro Hockey Challenge je neoficijelno prvenstvo Europe u hokeju. U natjecanju sudjeluje dvanaest najjačih hokejaških reprezentacija Europe koje su podijeljene u tri jakosne skupine. U najjačoj skupini nalaze se Rusija, Švedska, Finska i Češka, u drugoj jakosnoj skupini su Švicarska, Slovačka, Njemačka, Letonija, Bjelorusija i Norveška, a u trećoj su Austrija i Danska. Reprezentacije su podijeljene u dvije grupe, a u skupini B, s Njemačkom, takmiče se još Švedska, Finska, Slovačka, Letonija i Austrija.

U dosadašnjem dijelu natjecanja odigrana su dva kola, a u svakom kolu reprezentacije igraju dva susreta protiv istog protivnika. Njemci su do sada dva puta uvjerljivo pobijedili Austriju i dva puta tijesno gubili od Švedske. U trećem kolu Njemačka se sastaje s Finskom, koja je bolje rangirana reprezentacija, no valja reći da se kvaliteta njemačke hokej lige sve više približava kvaliteti najboljih europskih liga, prije svega Švedske, Finske i Ruske.

Njemci igraju na svom terenu i ne bi bilo veliko iznenađenje da barem u jednom susretu dobiju favorizirane Fince. Koliko su Njemci blizu najvišoj razini europskog hokeja, provjerite na kanalu Sport 1.