Dogodila se zanimljiva situacija nakon meča Jean Pascala i Bernarda Hopkinsa za titulu WBC šampiona u 'light-heavyweight' kategoriji. Naime, iako je Hopkins dva puta završio na podu u ranoj fazi borbe, kako je meč odmicao, bivao je sve bolji i bolji, a posljednjih šest, sedam rundi je dominirao. Iako su se svi po završetku meča složili da je Hopkins zaslužio pobjedu, suci su odlučili da meč završava neriješenim ishodom. Ova kontroverzna odluka uzburkala je boksačku javnost i nije dugo trebalo da WBC-ov 'Board of Governors' donese odluku o ponavljanju meča.

Bernard Hopkins ima 46 godina i ako u ponovljenom meču uzme titulu, postat će najstariji nositelj šampionskog pojasa. U dosadašnjem dijelu karijere Hopkins ima impresivan skor 51-5-2, a od 51 pobjede, 32 je izborio nokautom. Jean Pascal se rodio na Haitiju prije 28 godina, no većinu života proveo je u Kanadi gdje je i počeo s boksom. U dosadašnjem dijelu karijere ima skor 28-1-1, a 16 pobjeda je završio nokautom.

Ponovljeni meč ovih dvojice boraca održat će se u kanadskom Quebecu, a hoće li iskusni Hopkins u drugom pokušaju dohvatiti titulu, saznat ćemo uskoro jer je meč zakazan polovinom svibnja. Zašto su suci odlučili dati Hopkinsu još jednu šansu, pogledajte na kanalu Eurosport 2.