Navigation Content

U tijelu savršenog grabežljivca

U tijelu savršenog grabežljivca

Inside the Perfect Predator

Gepardi, velike bijele psine, krokodili i sokoli - svaka je od tih životinja veličanstveni grabežljivac. No, na koji način ubijaju svoj plijen?

INFO

Sažetak

U BBC-jevom dokumentarcu 'U tijelu savršenog grabežljivca' zavirit ćemo u tijela ovih životinja kako bismo shvatili kako postižu nemoguće te ćemo razotkriti njihove taktike do najmanje pojedinosti.

Koristeći se fascinantnim prirodoslovnim, ali i kompjutorskim prikazima, ovaj film raščlanjuje četiri ključne faze lova - otkrivanje plijena, vrebanje, lov i ubijanje, te otkriva i goleme izazove s kojima se svaki od tih grabežljivaca susreće i način na koji ih prevladava. Kada grabežljivac napadne, snimka se zaustavlja u trenutku u kojem ubija plijen kako bismo uz pomoć nove tehnologije točno promotrili što se događa.

Promatrajući njihovo kretanje izvana, ali i ono što se događa u njihovim tijelima u tim ključnim trenucima, otkrit ćemo veličanstvene biološke mehanizme kojima se služe ti rođeni ubojice.

Uz pomoć 3D prikaza i animiranih mikroskopskih snimaka otkrit ćemo sve što se događa. Promotrit ćemo sve, od krokodilovih neurona koji šalju signale koji putuju brže od zvuka, do sokolovog oka koje se fokusira na naizgled nevidljivi plijen. Uz mnoštvo zanimljivih informacija i nevjerojatnih prikaza, ovaj nam film daje dinamični, dramatični i jedinstveni uvid u ono što se događa u tijelu grabežljivca u ključnome trenutku napada.

Jeste li znali?
Nekoliko trenutaka prije no što napadne svoj plijen, velika bijela psina privremeno oslijepi jer okrene oči u očnim jabučicama kako bi ih zaštitila.

Sokoli imaju posebno građene nosne šupljine koje im omogućuju da zrak dopre do njihovih pluća čak i kad se kreću brzinom od 320 km/h. Građa njihovih nosnica toliko je učinkovita da je kopirana pri izgradnji motora zrakoplova.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...