Od 9. do 17. travnja igra se teniski ATP turnir u Monte Carlu. Ovaj turnir ima dugu tradiciju, a ovogodišnje izdanje je 105. po redu i na njemu redovito nastupaju najbolji svjetski igrači. I ove godine će se u Monte Carlu okupiti svjetska teniska elita: od deset trenutno najbolje rangiranih igrača na ATP ljestvici, izostat će samo peti Soderling, svi ostali su potvrdili svoj dolazak.

Ovaj turnir se igra na zemljanoj podlozi i bit će zanimljivo vidjeti nastavak obračuna Nadal - Đoković, jer zemljana podloga bi trebala donijeti prednost Španjolcu. Đoković je u strašnoj seriji i pobijedio je 24 meča za redom, što je jedan od najboljih startova godine svih vremena. Novak igra zaista izvrstan tenis i velikom brzinom se primiče vodećem Nadalu, i po broju bodova i po kvaliteti igre. Na 'zemlji' je Nadal kao kod kuće, a ako želi zadržati Đokovića na distanci, ovaj turnir mora osvojiti. Ako Đoković ponovno odigra turnir na visokoj razini, bit će to jasan znak da je došlo vrijeme za novog teniskog kralja...

Kvalifikacije ovog turnira počinju 9. travnja, pa ako ne bude kiše u utorak, 13. travnja, na rasporedu su susreti drugoga ili trećega kola. Kako će startati veliki favoriti Nadal, Đoković i Federer i hoće li se već na početku turnira dogoditi neko iznenađenje, pogledajte na kanalu SportKlub.