Dok naš najuspješniji košarkaški klub ove sezone, Cedevita, čeka odlučujuće okršaje na završnom turniru Eurokupa, formu održava utakmicama u hrvatskoj košarakaškoj A1 ligi. Final Four Eurokupa počinje četrnaestog travnja u Trevisu, a Cedevita u polufinalu igra s ruskim UNICS-om. Prije nekoliko dana lijepo priznanje dobili su trener Aleksandar Petrović te igrač Don Draper. Petrović je izabran za najboljeg trenera u Eurokup natjecanju, a Draper je proglašen najkorisnijim igračem.

Samo dva dana prije utakmice u Trevisu, Cedevita dočekuje Zadar i za očekivati je da Petrović odmori neke igrače jer je polufinale s UNICS-om utakmica sezone. Takva je situacija prilika za Zadar koji nakon ispadanja iz NLB lige, u hrvatskoj A1 ligi igra solidno. Na početku natjecanja A1 lige za prvaka Zadar je tijesno izgubio od objektivno jačeg Zagreba, no nakon uvodnog poraza, Zadrani su dobili sve utakmice koje su trebali i to s velikom koš razlikom (Cibona, Alkar, Zabok). Dobar start Zadrana u završnici hrvatske košarkaške lige govori da u Zadru još ima kvalitete i znak je pravog sportskog pristupa.

Cedevita je, uz Zagreb, jedina upisala sve pobjede u dosadašnjem dijelu natjecanja, a ta dva kluba su i glavni kandidati za osvajanje naslova košarkaškog prvaka Hrvatske. Gust raspored Cedevite igra i za Zagreb, jer klub koji nakon regularnog dijela osvoji prvo mjesto, za nagradu dobiva u doigravanju jednu domaću utakmicu više.

Cedevita i Zadar sastali su se ove sezone dva puta u NLB ligi i jednom u hrvatskom košarkaškom kupu, a bolji skor imaju Zadrani. U regionalnoj ligi svatko je upisao po pobjedu, a u kupu je Zadar priredio iznenađenje i s pet igrača u legendarnoj utakmici svladao favorizirane protivnike. Ova će utakmica, po svemu sudeći, biti neizvjesna, a Petrović će morati naći načina da istovremeno pobjedi Zadar i odmori svoje glavne igrače prije puta u Treviso. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.