Već sad se može reći da je sastav Newcastla povratničku sezonu u Premiershipu odradio vrlo solidno. Nalaze se u gornjem dijelu tablice, s tendencijom da tamo i ostanu, a u zimskom prijelaznom roku  'utopili' su Liverpoolu svog najskupljeg igrača Andyja Carrolla za 35 milijuna funti! Toliko novaca Newcastle nikada nije zaradio, osobito ako se uzme u obzir da je Carroll mlad i još nepotpuno afirmiran igrač (usput budi rečeno, nije se baš proslavio u Liverpoolu, za sad).

Newcastle, pod vodstvom Alana Pardewa, zabija dosta golova, ali puno i prima; u pretprošlom kolu stradali su na gostovanju kod Stokea s 0-4, da bi u idućem kolu uništili Wolvse s 4-1. Kad se sve zbroji i oduzme, takva taktika im se isplatila jer većini je sastava, u prvoj povratničkoj sezoni u Premiershipu, važno samo ne ispasti... Aston Villa igra jednu od slabijih sezona u posljednje vrijeme, a trenutno se nalaze na šesnaestom mjestu sa samo tri boda više od posljednjeg Wigana. U zadnjem kolu su odigrali remi s Evertonom, no prije toga su upisali tri poraza za redom.

Gerard Houllier se nije najbolje snašao na klupi Ville, a da zimus nisu doveli Darrena Benta iz Sunderlanda, vjerojatno bi se nalazili u još težoj situaciji. Bent svojim golovima drži Villu 'iznad vode' i u susretu s Newcastlom bit će glavna snaga sastava iz Birminghama. Igrajući za Sunderland, Bent je razvio rivalitet s Newcastlom (susjedni gradovi i najveći rivali) pa se u Aston Villi mogu nadati da je tom prvoklasnom napadaču ostalo još nešto 'mržnje' prema dojučerašnjem 'neprijateljskom klubu' . Aston Villa će se ove sezone do kraja boriti za opstanak, a hoće li nakon ove utakmice još dublje potonuti ili ipak krenuti prema sredini tablice, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem ppv usluge.